Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Nedari neko tikai darīšanas pēc!

Uncategorized Jan 28, 2019

 Nedari neko, tikai darīšanas pēc!

Šīs nedēļas piektdienas sapulcē saņēmu tādu, kā nelielu sitienu pa seju... Plānā bija iziet cauri šīs nedēļas izdarītajiem darbiem, kuri pārsvarā sastāvēja no dažādu failu pabeigšanas/pilnveidošanas, bet sapulces pusceļā, kad redzu pieļautās kļūdas, saprotu, ka tādas kļūdas var pieļaut tikai tajā gadījumā, ja nav pilnīga nekāda izpratne par to, kapēc šis fails vispār ir vajadzīgs... Šis atgadījums mani pārsteidza vel vairāk, jo es neskaitāmas reizes skaidroju kapēc mums tāds fails ir nepieciešams, kā viņš mums palīdzēs un, ko mēs no viņa iegūsim, bet tomēr līdz adresātam šī informācija netika nogādāta.

Ko šādā situācijā darīt, ko vainot?

Es domāju, ka neesmu vienīgais cilvēks, kurš saskaras ar šādu problēmu un katru dienu ļoti liela daļa cilvēki dara darbus, kuriem viņi neredz jēgu, bet tāpat turpina darīt, jo tā vajag!

Es uzskatu, ka vainīgas ir abas puses, gan tā, kura šo uzdevumu izvirza, gan tā, kura šo uzdevumu saņem.

Lai mēs vairāk netērētu laiku darot darbus tikai darīšanas pēc, es iesaku turpmāk abām pusēm pievērst uzmanību šādām lietām. Arī ieteikums man pašam :))

A) Tiem, kuri uzdevumus izvirza:

1. Vai tiešām šim uzdevumam, mērķim, failam, ir apakšā  "Kāpēc?" Vai tiešām šis uzdevums, mērķis, fails virzīs uz priekšu darbinieku, projektu, uzņēmumu?

2. Vai tavs darbinieks ir sapratis šo "Kāpēc?"?

3. Pārliecinies vairākkārt ar atvērtiem jautājumiem, sarunām 1 pret 1, skaidro un vēlreiz skaidro, jo ja darbinieks nesapratīs nepieciešamību - būs zema kvalitāte, daudz kļūdas, patērēts vērtīgs laiks un rezultāts nebūs sasniegts!

B) Tiem, kuri uzdevumus saņem:

1. Vai tu esi pietiekami daudz  iedziļinājies, lai saprastu izvirzītā uzdevuma, mērķa, faila nepieciešamību? Skaties no vairākiem rakursiem, lai izprastu nepieciešamību un pievienoto vērtību.

2. Ja tiešām ir uzdevumi, darbi, faili, kuriem tu galīgi neredzi jēgu un nepieciešamību - konstatē faktu, izstrādā piedāvājumu ar vairākām alternatīvām, saņem drosmi un ej paskaidro situāciju - 95% gadījumu tavs tiešais vadītājs tevi uzklausīs un jūs atradīsiet kompromisu!  

Ja abas puses sekos šiem norādījumiem un vairāk ieklausīsies viens otrā, kā arī vairāk analizēs procesus, lai netērētu laiku veicot dažādus uzdevumus, kuriem nav pievienotā vērtība! Tad pietiks laiks, enerģija un spēks, lai koncentrētos uz, tiešām, svarīgām lietām, kuras virzīs gan jūs, gan jūsu uzņēmumus uz priekšu. 

Tas, ko tu dari - ir svarīgi, bet tas, kāpēc tu to dari - ir daudz svarīgāk!

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!