Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Kā iegūt un saglabāt degsmi?

 

Degsme, jeb angliskais tulkojums “Passion”, kā iegūt un saglabāt to degsmi, to uguntiņu acīs, lai viņa tev ir katru dienu, katru nedēļu, mēnesi un gadu?

Manā skatījumā degsme, jeb Passions ir viena no svarīgākajām īpašībām, kura tev var būt.
Gan skatoties no personīgā viedokļa, ja tev būs tā degsme pret savu darbu, tev būs tās emocijas, tā enerģija, tā atdeve, lai darītu vairāk, sasniegtu vairāk, kas savukārt tev dos apmierinātības sajūtu, pārliecību, prieku, jo tu dari labu darbu.
Kā arī skatoties no darba devēju puses, ja tev mirdzēs acis un tevī būs tā degsme, tev ir daudz lielāka iespēja, ka tevi pieņems darbā vai arī paaugstinās darbā.

Es personīgi dabūju savu pirmo vērā ņemamo paaugstinājumu, kā arī pašreizējo pozīciju, lielā mērā pateicoties iekšējai degsmei, tai iekārei un vēlmei sasniegt vairāk. Kā arī iekšējā degsme, ir viens no galvenajiem faktoriem, kuru es ņemu vērā, kad aizvadu intervijas un pieņemu cilvēkus savai komandai. 

Tātad, kā viņu iegūt un, kā nepazaudēt jau pēc mēneša? 4 ieteikumi no manis, kuri ir ļāvuši man saglabāt jau nerimstošu degsmi, uguni vairāk, kā 4 gadus.

1. Lielāka vīzija – Tev ir jābūt lielākai vīzijai par sevi nākotnē... Kaut kādam atskaites punktam uz, ko tiekties, kuru tu redzi, kurš tev ir sasniedzams. Daudziem ir grūtības ar nākotnes definēšanu, kur un kas es gribu būt pēc gada, diviem, kuru nu vēl 5? Vidusskolēniem tagad ir grūtākais posms, ir jāpieņem lēmums un jāizdomā, kas nu viņi vēlās būt, ko vēlās sasniegt. Tas nav viegli, bet ir jāsāk domāt, meklēt, interesēties, jāpieņem lēmums. Tev jābūt kaut kādam atskaites punktam. Tu vari sākt ar mazāku vīziju, līdzināties labākajam darbiniekam savā nodaļā, tad būt labākais darbinieks savā nodaļā, tad labākais mēneša darbinieks uzņēmumā, tad gada labākais darbinieks un tad jau iespējams izkristalizēsies lielāka vīzija, jo tu redzēsi jaunas iespējas. Kā arī ja esi augstākā amatā un ir iespēja izveidot komandu vai vadīt cilvēkus tad ir nepieciešama lielāka vīzija par komandas, cilvēku nākotni. Es šajā pozīcija, kad sāku veidot pārdošanas komandu baltijā, man bija viena vienīgā vīzija – izvedot un attīstīt labāko pārdošanas komandu Baltijā. Tad katru dienu tika pieņemti lēmumi, veiktas darbības, attīstīti un apmācīti cilvēki, lai virzītos tuvāk tai vīzijai. Vai tas izdevās, vai man ir kāds tituls vai oficiāla atzinība? Tituls nav, bet atzinība ir, bet es katru dienu ceļos ar smaidu uz sejas un eju darīt to, kas man patīk un man nezūd tā iekšējā degsme, to es uzskatu par savu uzvaru, sasniegumu. Jo manā skatījumā ir svarīgi katru dienu, dot maksimāli to, ko tu vari un salīdzināt rezultātus ar sevi vakardien, ar to būs pietiekami.

2. Tava loma – Domā tālāk par sevi un savām problēmām. Domā, kā tu ietekmē un, kā vari ietekmēt apkārtējos cilvēkus ar savu darbu, hobiju, attieksmi. Mēs tik ļoti koncentrējamies uz sevi, ka mēs neredzam un bieži vien neapjaušam cik liela loma mums ir tajā vidē, kurā mēs darbojamies. Par piemēru varam ņemt viesmīli restorānos vai kafejnīcās. Šī ir pozīcija ar, kuru sāk daudzi jaunieši, kā arī kopumā šajā sfērā darbojas ļoti liels skaits cilvēku. Liela daļa no no viņiem šo pozīciju uzskata vienkārši, kā cilvēku apkalpošanu pienesot viņiem ēdienus un dzērienus. Bet šajā pozīcijā tev ir iespēja katru dienu padarīt citu cilvēku dienu labāku, pozitīvāku ar savu attieksmi, komunikāciju, enerģiju. Tu katru dienu, iespējams vari būt šī cilvēka labākā dienas daļa. Un tici man, ja katru dienu tu centīsies būt tavu klientu labākā dienas daļa, tev nebūs jāuztraucas par dzeramnaudām, darba piedāvājumiem un nākotnes iespējām. Līdz ar to izvērtē savu tagadējo lomu, neskaties sausi uz savu darbu, meklē, kā tu ietekmē un vari ietekmēt vel labāk apkārtējos cilvēkus ar savu darbu, vienalga ar ko tu pašlaik nodarbojies. Mācies, attīsti sevī jaunas spējas, jaunas prasmes, lai tu vari ietekmēt apkārtējos cilvēkus vēl labāk un centies būtu, kāda cilvēka labākā dienas daļa!

3. Izaicinājumi – Met izaicinājumus sev katru dienu, lai tu varētu sasaniegt labākus rezultātus, kā vakar! Un salīdzini pret sevi, nevis apkārtējiem cilvēkiem! Piemēram strādājot par oficiantu, tu vari saskaitīt cik cilvēki pēc tavas apkalpošanas ir aizgājuši apmierināti no kafejnīcas un jau nākamajā dienā izaicināt sevi šo skaitli pārspēt. To pašu var darīt ar dzeramnaudām, kā arī daudziem citiem uzdevumiem, kurus tu vari piemērot sev vadot uzņēmumu vai strādājot jebkurā citā sfērā. Šie izaicinājumi tev neļaus atslābt, saglabās intrigu, tu izjutīsi progressu, attīstīsies un iesi uz priekšu!

4. Svinēšana – Atskaites uz saviem padarītajiem darbiem, rezultātiem, izaicinājumiem un svini tās uzvaras. Katru reizi, kad izdari, ko jaunu vai sasniedz vērā ņemamu rezultātu par ko esi apmierināts un priecīgs, aizej uz restorānu, iedzer šampanieti ar sev tuviem cilvēkiem, apspried to notikumi, apspried tās savas sajūtas, tās grūtības, kā tu viņas pārvarēji, kas nostrādāja, kas nē, izbaudi tās pacilātās sajūtas, kas tev ir tajā brīdī. Šī svinēsana tevi motivēs, ļaus atskatīties atpakaļ uz izaicinājumiem, kā tu tos pārvarēji. Tavās smadzenēs plūdis endorfīni, kas ir “laimes hormoni”. Tu to sajutīsi un vēlēsies šīs sajūtas atkal, līdz ar to neapstāsies pie paveiktā un iesi uzveikt nākamos izaicinājumus.

Šie bija 4x ieteikumi no manis, kuri palīdz man iegūt un saglabāt degsmi pat brīžiem parastos darbos un uzdevumos. Atceries, tev jābūt ir lielākai vīzijai par to, kur tu gribi būt, kādam atskaites punktam uz ko tiekties. Pievērs uzmanību savai lomai tajā, ko tu dari, domā tālāk par sevi un koncentrējies, kā tu vari ietekmēt apkārtējos cilvēkus, lai tu būtu viņu labākais dienas notikums, uzstādi izaicinājumus sev katru dienu, tie tev neļaus atslābt un virzīs tevu uz priekšu, kā arī svini un izbaudi savas uzvaras, šī darbība tev palīdzēs neapstāties pie paveiktā un tu varēsi iet uzveikt nākamos izaicinājumus un dzīvot dzīvi, kurai #NavLimitu!

 

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!