Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Kā iegūt pārliecību?

Vai tu esi bijis situācijā, kur tu vēlies paveikt, ko jaunu, ko nebijušu, to ko patiesi vēlies, bet zemapziņā tu sarindo 10 argumentus, kāpēc to nevari un kāpēc tev tas nesanāks? Skolā bija sliktas atzīmes, man toreiz nesanāca tas, es vienreiz mēģināju to, apkārtējie cilvēki saka to… Mēs sarindojam 10 argumentus no visām pusēm, kuri attur mūs spert to pirmo soli pretī tam, ko mēs patiesi vēlamies. To sauc par iekšējās pārliecības trūkumu, kad mums nav ticības sev, saviem spēkiem, ka mēs spēsim sasniegt to mūsu izvirzīto mērķi. 

Tā ir ļoti izplatīta problēma mūsdienās, ka cilvēkiem nav ticība savām spējām. Es pats esmu bijis tajā situācijā, kad vidusskolas un augstskolas vecumā no 16-22 gadiem man nebija ticība saviem spēkiem, nebija lieli mērķi un sapņi. Galvenokārt tāpēc, ka man skolā neveicās tik labi un es uzskatīju, ka izcilība, augsti amati, uzņēmumi spēj būt tikai tiem, kuriem atzīmes ir no 8 un uz augšu. Es sevi iegāzu, jo tos gadus dzīvoju bez degsmes, enerģijas un sapņiem.

Zemāk būs 3 praktiski padomi, kuri palīdzēja man tikt no vietas, kur neticu sev, līdz vietai, kur spēju Jums kameras priekšā mācīt, kā iegūt pārliecību. Lai arī vēl neesmu sasniedzis visus savus mērķis, es esmu noticējis sev, ka ieguldot laiku, enerģiju, darbu es savus mērķus sasniegšu. Es nezinu vai man tas prasīs gadu,  piecus vai desmit, bet es vismaz vairs nebaidos sākt darīt to, ko man patīk un iet pretī saviem sapņiem!

1. Sagatavošanās – Vienīgais, ko mēs varam darīt pirms jauna izaicinājumi, ir 110% sagatavoties, vienalga kas tas būtu – darba intervija, prezentācija, jauna biznesa uzsākšana, karjeras maiņa vai kas cits mums svarīgs. Tas ir tikai un vienīgi atkarīgs no mums. Pie noteikuma ja mēs būsim sagatavojušies maksimāli, mēs to varēsim izmantot pirms svarīga notikuma, lai uzlabotu savu pārliecību sev sakot – Es esmu izdarījis visu, ko es līdz šim varēju izdarīt, lai sagatavotos, tagad man ir jāiet tālāk, jāsper pirmais solis, jo tikai sperot nākamo soli es varēšu analizēt un uzlabot savu sniegumu nākamreiz!

2.  Noskaņošanās – Mēs bieži gatavojamies vairākas stundas, nedēļas un pat mēnešus, bet pirms paša notikuma salaižam visu “dēlī” nenoskaņojoties. Pēdējās 30, 15, 5 minūtes ir ļoti svarīgas, lai mēs varētu rādīt izcilu sniegumu. Lai noskaņotos pirms svarīga notikumi izmanto šīs 3 praktiskās darbības:

       1) Atceries un sarindo savu sagatavošanās darbu – Izcel sev prātā visas tās stundas, nedēļas, kuras tu esi ieguldījis ejot cauri sīkākajām niansēm, atgādini sev, ka tu esi izdarījis visu, ko esi spējis un esi 100% gatavs, ka tev izdosies.
       2) Uzliec enerģisku mūziku – Mūzika maina mūs emocionālo stāvokli, tā to spēj uzlādēt vai nomierināt. Uzliec uzlādējoši mūziku, tā tev tos enerģiju, spēku un pārliecību.
       3) Izmanto spēka stājas – Ir zinātniski pierādīts, ka spēka stājas izmaina mūsu hormonālo stāvokli. 2min pirms svarīga noteikuma, aizej uz labierīcībām un pastāvi 2min spēkā stājā pret spoguli. Tas palielinās tavu testosterona (pārliecības) līmeni asinīs par 20% un samazinās kortozolu (stresa līmeni) par 25%. Tā tu būsi efektīvāks un vairāk klātienē tajā brīdī, pirms svarīgā notikuma!

3. Darbība – Vienīgais veids, kā mēs patiesi spēsim uzlabot savu pārliecību ir darbība. Tā pirmā soļa speršana pretī nezināmajam, to baiļu pārvarēšana, izdzīvošana, būs tas, kas mums cels pašapziņu ar katru nākamo reizi. To sauc par “Kompetences – Pārliecības” apli, jo tu vairāk dari, tu kļūsti pārliecinātāks un ja tu kļūsti pārliecinātāks, tu vairāk dari, tā tas nebeidzami iet uz riņķi un ar katru darbības reizi mēs kļūstam pārliecinātāki, spēcīgāki, drošāki, zinošāki.

Šie bija 3 padomi, kuri uzlabo manu ticību sev un saviem spēkiem. Atceries, ka viss ir atkarīgs no mums, ieguldi ļoti lielas pūles, lai 100% sagatavotos sev svarīgam notikumam, izmanto šo sagatavošanās posmu, lai veicinātu savu pārliecību ar apziņu – ka esi izdarījis visu, ko varēji. 2min pirms svarīga notikuma nesēdi stūrī čokurā, bet stāvi spēka stājā, tas uzlabos tavu hormonālo stāvokli, lai tu varētu veikt izcilu sniegumu un protams sper to pirmo soli, jo tikai darot mēs patiesi spēsim uzlabot savu pārliecību un dzīvot dzīvi, kurai #NavLimiti! 

 

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!