Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

10x Dzīves mācības, kuras ieguvu no boksa!

Uncategorized Dec 11, 2017

 

 

Mairis Briedis intervijā teica: “Ja tu gribi, tev ir mērķis, tu ticēsi un nepadosies, tad tu viņu sasniegsi"

 

Šis citāts atspoguļo to, ko es cenšos pateikt caur #NavLimiti kustību, visiem video, rokasgrāmatām, runām un nākotnes aktivitātēm. Izdzirdot šo teikumu es aizdomājos par boksu… Par to, cik ļoti viņš mani ir ietekmējis, pozitīvā nozīmē. Cik ļoti šis sporta veids ir mani attīstījis ne tikai fiziski, bet vairāk, garīgi. Tā es izdomāju ierakstīt šo sēriju, kura nav par to, cik es esmu stiprs un, ko bokss man ir devis no fiziskā aspekta, bet gan par to, kā bokss ir izmainījis manu uztveri par dzīvi! :) 

Šīs 10x Mācības man atgādina, cik svarīgi ir ieguldīt laiku, lai sagatavotos un pilnveidotos katru dienu, viņas man māca to, ka mēs nedrīkstam padoties pēc pirmajām grūtībām un, ka darbs ir vienīgais noteicošais faktors, kurš izšķirs vai izdosies vai nē.

1) Sagatavošanās - Ir jāiegulda nenormāls darbs sagatavošanās posmā, lai parādītu savu izcilāko sniegumu, brīdī kad pienāk tava izdevība/cīņa. Ir viena laba tēze, kura atspoguļo sagatavošanās nozīmi: "Labāk būt gatavam izdevībai, kura neatnāk, nekā dabūt izdevību un nebūt gatavam".

2) Dzīve nav sprints, tas ir maratons - Tu nevari pirmajā raundā izlikties maksimāli, jau otrajā raundā gulēsi uz dēļiem - jādomā ilgtermiņā. Tas pats arī dzīvē, mēs nedrīkstam skatīties īstermiņā, mums jāspēj redzēt mūsu ieguldītā darba nestos augļus ilgtermiņā.

3) Tu nevari padoties pēc sāpīgiem sitieniem, jo tad tu uzreiz zaudēsi. Tas pats attiecas dzīvē, vai nu tas ir tavs bizness, karjera, pakalpojums… Tu vienmēr vari padoties, bet ja tu padosies, tad viss tavs ieguldītais laiks, enerģija, darbs būs izmests vējā…

4) Ir jāattīsta sevi dažādos aspektos, lai būtu labākais - Tu nevari trenēt tikai sitienu. Tev jābūt izveicīgām kājām, jābūt aizsardzībai, jābūt izturībai. Tāpat arī dzīvē mums ikdienā sevi jāattīsta no vairākiem aspektiem, lai kļūtu mūsu labākās versijas! J

5) Tu nedrīksti būt pārāk pārliecināts, izklaidīgs, lepns - tu vari vinnēt 10 raundus un vienpadsmitajā dabūt vienu smagu sitienu un zaudēt. Lai arī cik tev ir labi, nekad nepaliec iedomīgs, lepns, izklaidīgs, jo viss var mainīties acu mirklī un pasaule var tikt sagriezta kājām gaisā! Nekad neaizmirsti, kas bija galvenie faktori, kuri tevi ir noveduši līdz šai vietai.

6) Tev ir jādara, jāanalizē, jāpilnveidojas - cīņas laikā, tu redzi, kas sanāk, kas nē, tu redzi brīvās vietas, pielāgojies, strādā uz tiem sitieniem, kuri iet cauri, adaptējies. Arī dzīvē, tu nevari iet tikai savā sākumā noteiktajā virzienā. Mums ir jādara, jāmācās, jāpilnveidojas, jāadaptējas un, iespējams, jāmaina savs virziens, lai sasniegtu to, ko vēlamies!

7) Ir jāstrādā pie daudzām niansēm, lai būtu izcils - Sitiens boksā nāk no kājas, un izejot cauri visam ķermenim sitiens iegūst savu maksimālo spēku.

8) Ir jāatbrīvojas, tikai tad sanāk labākais sniegums - Atslēga ir būt "brīvam", tad tu patērē mazāk spēka/enerģijas, esi izveicīgāks un sitieni ir spēcīgāki - vari parādīt savu labāko sniegumu. Arī dzīvē, tu vari dzīvot pēc frāzes “Act as If”, bet visi tavi izcilākie sasniegumi notiks tikai tajā brīdī, kad tu būsi tu pats ar savu unikālo personību!

9) Kļūdas ir sāpīgas, bet tas nenozīmē, ka esi zaudējis - Tu izlaid sitienu, savas kļūdas izjūti uz "savas" ādas, bet tas nenozīmē, ka viss beidzies, izlaisti sitieni ir boksa sastāvdaļa, bez tā nevar - tāpat, kā dzīvē, mēs nevaram būt izcili, mēs pieļausim kļūdas!

10) Koncentrēšanās ir spēks - Sparings ir viena no retajām vietām, kur tu nevari "aizpeldēt" citur, līdz ko tas notiek, tu vari izlaist kādu sitienu. Tas pierāda to, cik svarīgi mums ir koncentrēties uz konkrēto darbu, cilvēku, notikumu, lai būtu vislabākais rezultāts!

11) Laiks ir vērtīgs – 1min starp raundiem, ir, kā dieva dāvana! Tas man liek aizdomāties par to, cik, laiks, ir nozīmīgs. Ja 1 minūte var būt tik svarīga, kā mēs izmantojam atlikušās 1443 minūtes savā dienā?

Es cienu boksu, kā sporta veidu, kurš manī ir attīstījis tik daudz svarīgus elementus, kuri daudz vairāk pārspēj "spēju iesist", un mani ļoti priecē, ka Latvijā ir tāds izcils bokseris, kā Mairis Briedis, kurš parāda visu labo, kas Boksā ir, caur savu attieksmi un darba ētiku!

 

 

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!