Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Kā sapni pārvērst mērķī?

 

Sapņi! Tik plaša un aktuāla tēma, jo sapņi ir svarīgi! Tie dara mūs dzīvus. Sapņi padara mūsu dzīvi dzīvu. Cilvēkam, kurš ikdienā sapņo, dzīve ir bagātāka, krāsas spilgtākas, debesis zilākas, zāle zaļāka. Tiem, kuri no rītiem ceļās un tiecās pēc sava sapņa, dzīve ir kā ceļojums - ar emocijām, piedzīvojumiem, kāpumiem, kritumiem, priekiem, bēdām, stāstiem, mācībām... Tiekšanās pēc sapņa ir kā ceļojums, kurš piešķir mūsu dzīvei jēgu un nozīmi.

Ja jau sapņi ir tik svarīgi, un mēs visi ļoti labi zinām zemapziņā, ka sapņi ir svarīgi, tad kāpēc tik maz cilvēku ikdienā sapņo un tiecās pēc saviem sapņiem? Bērnībā visi sapņo. Iļģuciema vidusskolā pie sienas redzēju plakātus - par ko bērni grib kļūt? Viņi grib kļūt par policistiem, ugunsdzēsējiem, direktoriem, profesoriem, aktieriem, dziedātājiem, čempioniem, astronautiem... Sapņot ir skaisti, jo tie palīdz un attīsta cilvēkus, kā arī cilvēci. Mūsdienās, izplatītāk ir apsmiet kādu, kurš ir piedzīvojis neveiksmi ceļā pēc sava sapņa, nekā pašam sapņot... Mans secinājums, kas ir balstīts uz personīgo pieredzi, kā arī pētot apkārt notiekošo par to kāpēc cilvēki nesapņo - bailes no tā, ka sapnis netiks sasniegts, līdz ar to, cilvēki izvēlās dzīvot dzīvi, kurā viņi netiecās pēc sava sapņa, jo, ja jau viņi neuzņemsies kaut ko jaunu, viņi nevarēs piedzīvot neveiksmi un zaudējuma sajūtu... Pietiks sevi muļķot! Mums visiem ir jāsapņo, jo sapņi padarīs mūsu dzīvi dzīvu!

5 Idejas, kas palīdzēs Tev Sapņot un sapni pārvērst mērķī:

1. Tu dzīvo 1x – Man ir tāda sajūta, ka mēs dažkārt domājam, ka mums tiks dota otra iespēja, ka mums vēl būs laiks, lai mēs darītu to, kas mums patīk, ko patiesi vēlamies vai gribam pamēģināt. Tā nebūs, atceries, mēs dzīvojam tikai 1x, mēs visi nonāksim vienā vietā. Tajā vietā, kur mēs visi nonāksim, mēs nevaram paņemt līdzi ne naudu, ne mašīnas, bet, ko mēs varam paņemt līdzi ir mūsu atmiņas, mūsu emocijas, mūsu piedzīvojumus.

2. Tu nekad nezināsi, kā būs – Tu vari filozofēt un ļaut savai pesmisistiskajai domāšanai vai cilvēkiem apkārt Tevi ietekmēt, ka Tu nevari to un nevari to, jo Tev nav tas, Tu nemāki to, Tev neizdevās toreiz tas un ekonomiskā situācija ir tāda utt... Pieceļamies kājās un pasakam savam pesimistiskajam prātam un cilvēkiem apkārt – PIETIEK. Tu nekad nezināsi, kā būs, ja nemēģināsi. Neviens nezinās, kā būs, tas nav iespējams...

3. Izdosies vai nē, tas nav svarīgākais – Mēs tik ļoti uztraucamies, vai mums tas izdosies un, kas būs, ja nu mēs piedzīvosim neveiksmi un mūsu sapnis vai mērķis netiks realizēts 100%. Skaties uz lietām šādi – Izdosies Tev vai arī kaut kāda mistiska, ekonomiska vai cita pamatojuma dēļ Tu izgāzīsies un nesasniegsi to, ko vēlies.. Tu tāpat kļūsi gudrāks, Tu tāpat iegūsi vērtīgas mācības, zināšanas, Tava pārliecība augs, jo Tu uzdrīkstējies pamēģināt un riskēt. Tu jau būsi uzvarējis, jo būsi ieguvis vērtīgu pieredzi, kuru varēsi izmantot nākamajos piedzīvojumos.

4. Uzliec savu sapni uz papīra – Mēs turam tos zemapziņā, tā ir mūsu kļūda. Sapnis ir jāuzliek uz papīra. Līdz, ko sapnis ir uzlikts uz papīra, tas kļūst par mērķi. Piespraud papīru pie datora, pie gultas, pie sienas, pie ledusskapja, pie spoguļa, lai katru dienu Tu to redzi un atceries. Līdz, ko Tev sapnis būs uzlikts uz papīra, Tava zemapziņa sāks Tavā vietā domāt, kā to mērķi sasniegt. Kur jāmācās, kādas grāmatas jāsāk lasīt, kādiem cilvēkiem jāseko, kā jāģērbjās, kā jāuzvedās, kādai enerģijai jābūt. Tu zināsi uzreiz, kuri lēmumi ir svarīgi un, kuri Tevi virzīs tuvāk Tavam sapnim, jo Tavs sapnis būs reāls, tas būs uz papīra!

5. Izbaudi ceļojumu – bieži vien ceļojums ir svarīgāks nekā galamērķis. Mēs uztraucamies vai sasniegsim galamērķi, ka pat nesākam ceļojumu, jo uztraucamies, kas notiks, ja galamērķi mēs nesasniegsim. Tie, kas ir uzsākuši ceļojumu un iet pēc sava sapņa, ir tik ļoti ieciklējušies galamērķa sasniegšanā, ka upurē ceļojumu, ko mēs saucam par dzīvi. Netiek izbaudīti ceļojuma dotie labumi – skati, emocijas, piedzīvojumi, cilvēki, kāpumi, kritumi. Izbaudi un novērtē ceļojumu, ko mēs saucam par dzīvi. Neuztraucies par savu galamērķi, jo tie skati, tās emocijas, tās mācības, kuras Tu iegūsi tiecoties pēc sava sapņa, ir vissvarīgākās.

Šīs bija 5 idejas, kuras palīdz man sapņot un tiekties pēc sava sapņa! Tici sev, sapņo, cīnies un dzīvo dzīvi, kurai #NavLimiti!

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!