Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Kas ir un kā iegūt motivāciju?

#navlimiti motivācija Oct 15, 2017

 

Nesen biju konferencē, kur vieslektors stāstija par motivāciju. Tā bija ļoti garas 40min, kur tika ļoti sarežģīti aprakstīta motivācija un nedots konkrēts risinājums, kā tad viņu iegūt. Šīs nedēļas blogā centīšos aprakstīt ļoti vienkārši, kas ir motivācija un, kā to iegūt.

Iedomājies, ja es tev pajautāšu Aizbrauc rīt 4:00 no rīta uz Rēzeknes Statoilu un saņemsi kolu. Vai tu to darīsi? Visticamāk, ka nē, jo tev nebūs motivācija – Kapēc, lai celtos 4 no rīta un brauktu uz Rēzekni pēc kolas? To var noprikt jebkurā vietā, jebkurā laikā un varbūt tev nemaz negribās kolu.
Bet ja es tev pajautāšuAizbrauc rīt 4:00 no rīta uz Rēzeknes Statoilu un tu saņemsi 1miljonu Euro. Šis uzreiz izklausās daudz labāk vai ne? Es domāju, ka lielākā daļa aizbrauktu. Un nevienam nebūs grūtības piecelties, atrast transportu, atbrīvoties no ikdienas pienākumiem vai citām lietām, kuras mēs bieži izmantojam, kā atrunas.

Te arī mēs redzam, kas ir motivācija un kā tā strādā, jo ir pilnīgi tā pati situācija ar pilnīgi tiem pašiem apstākļiem, bet mūsu rīcība būs pilnīgi atšķirīga. Kāpēc tā ir? Vai mēs braucam dēļ tā 1 miljona euro, tiem papīriņiem? Nē, mēs braucam, jo tie papīriņi spēs mums dot tādus dzīves aptākļus, kurus mēs vēlamies, vai nu, kādam tā būtu jauna mašīna, māja, iespēja ziedot vai palīdzēt radiniekiem, katram savs mērķis… Bet mums būtu motivācija celties 4 no rīta, jo šī īstermiņa “neērtība” mums spētu dot, vēlamo dzīvi. Un tas arī viss, tā arī ir motivācija.

Ja tev nav motivācija darīt kādu konkrētu nodarbi, tad tam ir 2x iemesli :

1. Vai nu tu netici, ka ar to konkrēto nodarbi, tu spēsi nodrošināt sev tādus dzīvi, kā tu vēlies.

2. Vai arī tu neesi sapratis, ko tu iegūsti no šīs konkrētas nodarbes.

Lai iegūtu motivāciju dari šīs 2x lietas.

1. Izvērtē to nodarbi, kur tev nepieciešama motivācija – vai šī nodarbe spēs nodrošināt tādu dzīvi, kā vēlies (labkājība, ģimene, veselība, zināšanas), ja nē, tad maini nodarbarbi uz tādu, kurā tu redzi nākotni un spēju sasniegt to, ko vēlies!

2. Citreiz nevjag mainīt nodarbi, bet ir nedaudz dziļāk jāpapēta, ko tu iegūsi darot konkrētu nodarbi. Un pieej skarbi, piemēram ja nesportosi vai ēdīsi neveselīgi, tad ir ļoti liela iespēja, ka dzīvosi tikai līdz 50 gadiem… Šādi izfiltrējot, spēsi domāt plašāk un tomēr atrast to spēku piecelties no dīvāna un aiziet paskriet!

Šie ir mans redzējums uz motivāciju, ļoti skaidri un vienkārši. Ceru, ka tev šie ieteikumi palīdzēs atrast to motivāciju veikt nepieciešamās izmaiņas, lai iegūtu to degsmi, to spēku un enerģiju ikdienā, lai darītu vairāk un dzīvotu tādu dzīvi, kā tu, patiesi, vēlies!

 

 

 

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!