Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Kā iedvest pārliecību citos?

 

 Katru dienu mēs tiekamies ar cilvēkiem. Šo tikšanos rezultātā rodas enerģija, pozitīva vai negatīva. Kāda enerģija rodas pēc tikšanās ar tevi? Cilvēks ir pacilāts, uzlādējies, pozitīvs, pārliecināts un gatavs nākamajiem izaicinājumiem, vai arī noraizējies, domīgs, bēdīgs un nepārliecināts?
               
         Mums, kā cilvēkiem viens no galvenajiem uzdevumiem ir dot sev apkārtējiem cilvēkiem to enerģiju, lai viņi var iet uz priekšu, mēģināt, attīstīsities, nebaidīties… Vienalga, vai tie ir mūsu darbinieki, draugi, bērni, ģimenes locekļi. Mūsu spēja iedrošināt, likt cilvēkiem noticēt sev un saviem spēkiem, ir panākumu atslēga panākumiem un rezultātiem. Ja jūsu darbinieks vai tuvs cilvēks bieži pieļauj kļūdas, vai nedara kādu lietu uz 100%, bieži vien cēlonis ir pārliecības trūkums par sevi un darbiem, ko viņš dara.
               
         Kā tad iedvest citos cilvēkus pārliecību? Zemāk būs 5 idejas vai soļi, kurus praktizē vadošie pasaules speciālisti, kā arī ir palīdzējuši man pacelt cilvēku no vietas, kur viņš netic sev un saviem spēkiem, līdz vietai, kur ir augsta pārliecība par sevi un saviem spēkiem, kas atspoguļojies panākumos darba vietā, gan ārpus tās.


1. Akcentē labo – Jebkurā situācijā, vai tas būtu sarežģījums, problēma, panākums, meklē labās lietas, esi, kā sapieris, kuram jāatrod vismaz 3x lietas, kuras ir izdarītas labi, līdz tu nonāc pie lietām, kuras ir nevis sliktas, bet, kuras vajag uzlabot. Zinātniski ir pierādīts, ka cilvēki, tāpat, kā dzīvnieki reaģē un atcerēs pozitīvos vārdus, uzslavas, darbības. Jo tu vairāk otro cilvēku izcelsi, atgādināsi labās lietas, jo cilvēks labāk jutīsies, neironi smadzenēs saslēgsies un viņš nākamreiz centīsies 2x vairāk, lai atkal tavās acīs būtu labais.
2. Aizmirsti “Kāpēc?” – Pirmais reflekss, kurš mums ir, ja kāds no apkārtējiem, vai tas būtu darbinieks, bērns, ģimenes loceklis, kaut ko izdara nepareizi ir jautāt – “Kāpēc tu tā izdarīji?”. Priekš kam mēs uzdodam šo jautājumu, ja vienīgais, ko mēs dzirdēsim būs atrunas? Uzdodot šo jautājumu, tu 10 minūtes klausīsies kārtējās atrunas un šis atrunas nevedīs uz produktīvu sarunu, kura var veicināt problēmas risinājumu. Aizmirsti vārdu “kāpēc” – jo šis jautājums nav vajadzīgs, lietojot viņu mēs tikai vārīsimies tās pašas problēmas katlā un neveicināsim nekādu produktīvu diskusiju.
3. Ko labāk nākamreiz? – “Kāpēc” vietā, izmantojam jautājumu “Ko labāk nākamreiz?”, jo uzdodot šo jautājumu Jūs uzriez nonāksiet pie produktīvas diskusijas, kur abi centīsieties rast problēmas risinājumu, nevis koncentrēsieties uz problēmu, kā tādu. Uzdodot šo jautājumu mēs daudz vairāk atklāsim par pašas problēmas cēloni un iespējamiem risinājumiem un varbūtība, ka tā kļūda/darbība, vairs netiks pieļauta būs daudz lielāka, nekā 10min klausoties atrunas, kāpēc tas tā ir noticis.
4. Uzticies – Uzticība ir viens no svarīgākajiem aspektiem, lai tavam darbiniekam, bērnam, ģimenes loceklim u.c. augtu pārliecība. Ja cilvēks jutīs, ka tu viņam 100% uzticies, viņa atbildības sajūta, attieksme, atdeve būs daudz augstākā līmenī, nekā ja tu turēsi viņu grožos. Uzticība arī nav vienreizējs pasākums, uzticību mēs parādam arī pēc pirmās, otrās vai trešās neveiksmes. Tikai tā tu arī parādīsi, ka 100% uzticies tam cilvēkam.  
5. Iedrošini – Iedrošini sev apkārtējos cilvēkus, sekot saviem sapņiem, iet uz to mērķi, veikt to vizīti vai zvanu. Iedrošini, atgādinot viņam par viņa labajām īpašībām, par uzvarām, kuras viņš ir izcīnījis, atgādini, kā viņš viņas ir izcīnījis.
        Mūsu sabiedrībā ir izteikta tendence akcentēt, izcelt un atgādināt slikto, kas veicina tikai sliktus rezultātus, neko vairāk... Iedvest pārliecību citos nav viegli, tas nav vienas dienas process, tas ir ilgstošs, pakāpenisks, sistemātisks darbs, kurš nesīs ļoti bagātīgus augļus. Vai tas ir tavs darbinieks, bērns, ģimenes loceklis, kolēģis, draugs – Uzlabot pārliecību par sevi, par savām spējām ir viens no svarīgākajiem un nozīmīgākajiem darbiem, ko mēs, kā cilvēki, kā cilvēce varam darīt un, ko mums vajag darīt!  Iedvesmojot citus augt, attīstīies un tiekties pēc saviem mērķiem un sapņiem, mēs varēsim palīdzēt citiem dzīvot dzīvi, kurai #NavLimiti, kā arī palīdzot pietiekami daudz cilvēkiem sasniegt savus mērķus, arī mēs varēsim dzīvot dzīvi, kurai #NavLimiti!

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!