Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Kā 2017. padarīt par Tavu gadu?

 

Kā padarīt 2017. gadu par Tavu gadu? Es akcentēju tieši vārdu “Tavu” gadu, jo galvenais, lai Tu esi laimīgs, apmierināts, pozitīvs un priecīgs 2017. gadā. Mēs visi esam īpaši. Katram no mums ir savas īpašības un lietas, kas dara mūs laimīgus. Kā tad padarīt šo gadu, par Tavu gadu?

1. Mēs visi esam dažādi, tomēr pastāv dažas likumsakarības, kuras mūs vieno un viena no tām ir progress. Mums, kā būtnēm, ir nepieciešams izjust progresu savā izaugsmē gan privātajā dzīvē, gan darbā, lai mēs justos laimīgi, enerģiski un piepildīti. Tas ir zinātniski pierādīts fakts. Ja tu progresē, mācies jaunas lietas, piedzīvo neveiksmes, atklāj jaunas likumsakarības, jaunas emocijas, tas ir progress, kas virza Tevi uz priekšu un attīsta. Tavā dzīvē ir nepieciešams progress jebkurā jomā, lai Tu justos laimīgs.

2. Otra likumsakarība ir skaidrība. Kad mums ir skaidrība, mums nav apjukums un ja mums nav apjukums, mums ir skaidra, konkrēta domāšana, plāns, virzība, kā progresēt katru dienu. Šī skaidrība, Tevi turēs možu, neļaus padoties un apjukt mūsdienu dinamiskajā pasaulē.

Līdz ar to, lai 2017. gads būtu Tavs gads, Tev ir nepieciešamas 2 galvenās lietas – Progress un skaidrība. Tālāk jau no manis ieteikumi, kā progresēt un ieviest skaidrību 2017. gadā.

1. Izvirzi lielu mērķi. Tam jābūt kaut kam tādam, ko Tu zini, ka vajag darīt, bet Tu vēl to neesi izdarījis. Šis ir pats labākais, ka mēs zinām konkrētas lietas, un veicamos darbus, kuras mums ir jādara, lai virzītos uz priekšu, būtu priecīgāki, enerģiskāki, veselāki, piepildītāki. Realitātē sastopamies ar to, ka apņemšanās ir tikai galvā. Patiesībā, mēs izniekojam savu laiku, lai atrastu iemeslus, kāpēc to nedarīt vai kāpēc to nevar izdarīt. 2017. gadā pietiks manīt pašiem sevi!  Izvirzi sev lielu mērķi, kura sasniegšanai būs jāizvirza 12x uzdevumi. Kāpēc tieši 12x uzdevumi? 1x uzdevums, katru mēnesi, kurš virzīs Tevi tuvāk lielā mērķa izpildei. Un katru dienu/nedēļu velti noteiktu laiku šī uzdevuma izpildei. Šo sauc par progresīvu mērķi, jo lielais mērķis tiek saskaldīts mazos mērķos. Nepārtraukt būs jauni uzdevumi, jaunas emocijas, jaunas uzvaras, kuras Tevi motivēs. Plāna sastādīšana un ievērošana neļaus Tev atpalikt no plāna.

2.Aizmirsti check-listus – Aizmirsti savu sarakstu ar 100 darāmajām lietām katru dienu. Mēs visi esam bijuši situācijā, kad no rītiem sagatavojam sarakstu ar daudz uzdevumiem, kas un kur dienas laikā ir jāpaspēj izdarīt. Tā tiek radīta ilūzija, ka mēs ļoti daudz strādājam. Mēs  bieži vien reaģējam uz steidzamām, bet nevajadzīgām lietām, kā citu cilvēku vajadzībām, problēmām, uzdevumiem, visu laiku ejot cauri saviem e-pastiem un tērējot laiku. Tā mēs aizmirstam par saviem galvenajām prioritātēm. Organizē savu darbu tā, lai lielāko dienas daļu, Tev aizņem svarīgu, konkrētu darbību veikšana, kurai ir pievienotā vērtība un, kura nes rezultātu.

3.Dari mazāk – Vai esi dzirdējis par slaveno “Pareto Principu”, ka 80% rezultāts ir no 20% darbībām, kuras mēs veicam? Tavs uzdevums ir atklāt, kuri ir tie 20%, kas dod tev 80% rezultātu. Koncentrējies  90% no sava darba laika uz šiem uzdevumiem. Šie uzdevumi ir tie, kuri liek Tev izkāpt no savas ierastās komforta zonas. Šie ir uzdevumi, kuri reāli dos Tev rezultātus, piemēram, jaunu klientu meklēšana, vizītes pie jaunajiem vai esošajiem klientiem, attiecību veidošana, procesu restrukturizācija. Šo darbību detalizēta plānošana un analīze prasa laiku un piepūli. Šīs darbības dos tos rezultātu, ko Tu gaidi no 2017. gada.

4. Atbrīvo laiku sev. Atrodi laiku, lai piepildītu sevi garīgi, enerģiski, intelektuāli. Tie ir konkrēti rituāli, fiziskas aktivitātes vai citas darbības, kur Tu esi viens, spēj relaksēties, iegrimt sevī un uzlādēties. Šis laiks Tev ir nepieciešams, lai Tu vari veltīt savu uzmanību 110% uz cilvēkiem un darbībām. Atrod laiku sev un izbaudi mirkļus, kad esi ar saviem mīļajiem un tuvajiem. 

5. Esi optimists. Skaties uz lietām tā - kas būs, ja es to sasniegšu, nevis , kas būs ja es to nesasniegšu. Otrais variants ir mūsdienu sabiedrības spogulis. Neesi pesimists. Ļoti populārais, negatīvo cilvēku raksturojošais vārds IR reālists. Pats esmu uzķēries uz šo ļoti vilinošo attieksmi. Būdams reālists ,Tu ierobežo sevi un veido savu nākotni balstoties uz Tavu tagadējo situāciju, zināšanām un uztveri. Tu neveido savu nākotni uz iespējām, izaicinājumiem, sapņiem, kurus Tu varētu sasniegt. Nevajag drosmi, nekādu iztēli, cīņas sparu, lai būtu pesimists vai reālists, jo ir tik ļoti vienkārši pateikt, to nevar izdarīt, jo ekonomiskā situācija ir tāda, vai es to nevaru izdarīt, jo mana pašreizējā situācija ir tāda. Es skatos uz lietām reāli! Jā Tu vari tā skatīties, bet, ja Tu tā skatīsies uz lietām, Tu paliksi tajā pašā pozīcijā un situācijā, kurā Tu esi tagad un 2017. gads nebūs Tavs gads, bet tas būs tieši tāds pats, kā visi iepriekšējie...

6. Iesaisti, attīsti, izaicini un palīdzi citiem – Šeit es nedomāju ziedošanu un citas ar labdarību saistītas aktivitātes, bet gan iesaisties citu cilvēku attīstībā.  Tā var būt gan profesionāla, gan garīga, gan emocionāla un intelektuāla. Esi tas cilvēks, kurš attīsta, izaicina un palīdz cilvēkiem. Tie var būti tavi tuvākie draugi,  ģimenes locekļi, kolēģi. Esi tās pozitīvās pārmaiņas, esi tā iedvesma, kas viņiem ir nepieciešama, lai viņi veiktu izmaiņas savā dzīvē, lai virzītos uz priekšu un sajustu progresu.

Šie ir mani ieteikumi, kā padarīt 2017. gadu par Tavu gadu. Un atceries par TAVU gadu, nevis sievas, kolēģu, bērnu, vecāku, bet TAVU gadu. Mēs visi esam īpaši, mums visiem ir savas lietas, kas dara mūs laimīgus. Bet galvenais, lai tev ir skaidrība, kur Tu esi, kur Tu gribi būt un, lai katrā tavā solī, katrā tavā stundā, katrā tavā dienā un nedēļā, Tu progresētu un ietu uz priekšu, attīstītos, kā cilvēks, kā personība un būtu laimīgs. Tikai tā Tu varēsi dzīvot dzīvi, kurai #NavLimitu.

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!