Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Aizveries un klausies!

Uncategorized Nov 07, 2017

 

Aizveries un klausies!!

Profesors I.Sirollīnī un viņa organizācija nodarbojās ar palīdzības sniegšanu trešajām pasaules valstīm, sniedzot padomus, kā attīstīt lauksaimniecību un caur to, dzīves līmeni. Vienreiz Zimbabvē viņš palīdzēja tās pilsētas iedzīvotājiem attīstīt ekonomiku un dzīves līmeni audzējot tomātus. Viņi iesēja vairākus hektārus ar tomātiem, tie auga ļoti veselīgi un spēcīgi, līdz bija izauguši lieli, smuki un sarkani. Profesors iedzīvotājiem teica: “Redziet cik vienkārši, jums ir ļoti auglīga zeme, gada laikā varēsiet ievākt vairākas ražas, no tām pārtikt, kā arī pārdot”.
Nākamajā dienā atnāca 300 nīlzirgi, apēda visus tomātus, sabradāja laukus un saplosīja visus lakstus. Zimbabves iedzīvotāji smējās un teica: “Redziet, kāpēc mums nav lauksaimniecība”. Profesors jautāja: “kāpēc Jūs mums neko neteicāt?” Viņi atbildēja: “Jūs nejautājāt”.

Šis stāsts mums māca vienkāršu, bet mūsdienās ļoti aktuālu problēmu – Mēs sniedzam savus komentārus, viedokļus, tirgojam savus produktus vai pakalpojumus nezdodot jautājumus, neieklausoties un neizprotot situāciju. Tādā veidā mēs sniedzam nederīgu informāciju vai produktu, kurš neko neatrisina.

                Ieteikums visiem – Aizveries un klausies!!! :)

Nākamās sarunas laikā, centies uzdot jautājumus, izprasts konkrēto situāciju, motīvus, problēmas un no sirds IEKLAUSIES, tad ar papildus jautājumiem ej vel dziļāk, PATIESI IZPROTI un tikai tad, sniedz savu komentāru vai produktu. Tādā veidā tu varēsi daudz vairāk kalpot un, tiešām, palīdzēt, sniedzot, kādu vērtīgu padomu vai notirgojot savu produktu.

Uzdod jautājumu sev: “Vai tev patīk, kad tev sniedz padomus tajā, ko tu dari, kad otrs cilvēks vispār nav iedziļinājies un izpratis tavus motīvus, situāciju un problēmas?” Kā tu justos, ja ārsts izturētos tāpat un vienkārši izrakstītu zāles, kuras viņam gribās?

Es, personīgi, ikdienā paturu prātā, šīs 2 atziņas, kuras man palīdz vairāk uzdot jautājumus, ieklausīties un izprast.

1. Mums ir 2x ausis un 1x mute – uzdod jautājumus un klausies 2x vairāk, kā runā.

2. Ja tu runā, tad tu neko jaunu neiegūsti, neiemācies.

Mums pasaulē trūkst cilvēki, kuri uzklausa, un, no sirds, cenšas izprast. Esi viens no tiem, kuri savu EGO noliek malā, iegulda laiku, emocijas un sirdi, lai izprastu un sniedz precīzu, noderīgu un svarīgu informāciju/produktu/viedokli, kuru viņš izmantos, lai nokļūtu tajā vietā, kur viņš vēlās būt. Tā tu pārdosi daudz vairāk savus produktus, palīdzēsi cilvēkiem darīt vairāk un padarīsi šo pasauli par labāku vietu mums visiem!

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!