Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Mums nav jābūt ideāliem!

Uncategorized Nov 13, 2017

 

Tev kādreiz ir galvā bijusi, kāda doma, ideja, kura tevi aizrauj? Tad tu, šo to padari, paplāno, parēķini, bet līdz galam šo ideju/projektu nerealizē? Šī īpašība ir Perfekcionistu paralīze – Mūsdienās ļoti liela problēma visos dzīves posmos. Mēs gribam, lai mēs esam ideāli un mums viss sanāk ar pirmo reizi. Tas, protams, ir saprotams. Mēs negribam izgāsties, dzirdēt kritiku un pārmetumus. Diemžēl, šī īpašība mums nodara daudz vairāk slikta, nekā laba, jo mēs nesperam nepieciešamos soļus, lai augtu, attīstītos un pilnveidotos.

Es, ikdienā, aktīvi cīnos ar šo “problēmu”, kuru nav viegli pārvarēt. Bet ir viena atziņa, kuru es ieguvu būdams Amerikā – “Tu nevari uzlabot to, ko tu neesi palaidis”. Un tā arī ir, mēs nekad nezināsim, kas ir labi, kas slikti, kas jāizlabo un jāuzlabo, pirms mēs ar šo produktu/pakalpojumu/ideju nebūsim iepazīstinājuši plašāku sabiedrību. Tikai pēc palaišanas mēs varam uzlabot un padarīt savu piedāvāto produktu/pakalpojumu “perfektu”.

Mums ir mazāk jāgatavojas, bet pēc iespējas ātrāk jāsāk darīt, lai virzītos uz priekšu. Ar tādu pieeju mēs daudz ātrāk attīstīsimies, augsim, uzlabosim savu sniegumu un sasniegsim to, ko vēlamies!

Kā lai pārvar šo nelāgo “perfekcionisma” problēmu?

Iepriekšejā nedēļā, biju Liepājas 8. vidusskolā, kur uzstājos ar jauno materiālu “8x soļi līdz mērķim”. Doma par otru nodarbību tajās pašās skolās, kur jau esmu uzstājies, man jau ir kādus 6 mēnešus, bet nebija sanācis izstrādāt pietiekami interesantu un transformējošu nodarbību, jo daudzas citas lietas tika prioritizētas kalendārā. Bet 2 dienas pirms atvaļinājuma ar mani sazinājās minētā skola un mēs vienojāmies, ka 10.10 būšu pie viņiem ar jauno materiālu! Takā atvaļinājuma laikā man nesanāca kvalitatīvi sagatavoties, lielākais darbs tika ielikts 2 dienas pirms pašas nodarbības, likās, ka esmu gatavs uz 90%. Notika nodarbība, bija labi, bet nebija izcili. Motivācijas daļa bija laba, bet nebiju padomājis par to, kā likt skolēniem “darīt” un spert pirmo soli jau nodarbības laikā, lai mājās būtu vieglāk! Šī viena nodarbība man deva ļoti daudz atziņas un idejas, kā uzlabot šo materiāli, lai padarītu to transformatīvu - tagad tik jāķerās klāt pie darbiem, jāuzlabo un jāmēģina atkal!

Mācība no šī stāsta, kā pārvarēt “Perfekcionisma paralīzi”

1. Nosaki konkrētu datumu, kad tu veiksi konkrēto darbību – vēlams, lai šis datums būtu publisks un ar līgumu, lai nav atkāpšanās ceļš

2. Sagatavojies maksimāli, cik iespējams

3. DARI

4. Analizē, pielāgo, uzlabo

5. DARI

6. Analizē, pielāgo, uzlabo

Un tā atkārto konkrētos soļus līdz sasniedz savu “vēlamo” līmeni par, kuru esi 110% apmierināts un apkārtējie ir sajūsmā!

Mums ir jāpieņem, ka mēs neesam, nebūsim un mums nav jābūt ideāliem. Mums ir jānoliek datums, jādara un tikai darot, mēs varam uzlabot savu produktu/pakalpojumu/sniegumu un tikai tā, darot vairāk katru dienu, mēs varam kļūt izcils savā jomā un virzīt dzīvi tajā virzienā, kur mēs vēlamies!

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!