Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Esi pozitīvs! Kā būt pozitīvam?

Uncategorized Feb 09, 2017

 

Esi pozitīvs! Tik vienkāršs aicinājums man Jums visiem! Jo mums ir nepieciešami vairāk pozitīvi, smaidīgi cilvēki šajā pasaulē. Izejot ārā uz ielas dažkārt rodas tāda sajūta, ka mēs nevis dzīvojam, bet eksistējam. Tik daudz neapmirinātas un bēdīgas sejas, sašļukušas gaitas, nekādas degsmes! 

To ir arī viegli saprast, jo nav viegli. Mums bieži dzīvi pārņem negaidītas problēmas, atgadījumi, kuri izsit mūs no sliedēm un, lai arī mēs gribētut būt smaidīgi un pozitīvi, bet iekšējais emocionālais stāvoklis, to izdarīt neļauj! Plus visam pa virsu, negatīvā informācija no mūsdienu medijiem par notiekošo pasaulē, kā arī tas, ka mēs neesam redzējuši sauli jau 6 mēnešus. Tas viss mūs noved līdz tādam emocionālam stāvoklim, un tad parādos es, kurš saka “Esi pozitīvs” un daudzi nodomā, Mārtiņ, bet tu nesaproti... Man tiešām, nav par ko, būt pozitīvam...

Bet es domāju savādāk, jo mums katru dienu ir izvēle. Mēs izvēlamies, kā reaģēt, vai priecāties, bēdāties, dusmoties, tā ir mūsu izvēle. Tāpēc, te būs 4x ieteikumi, kuri palīdz man un palīdzēs tev izvēlēties būt pozitīvam!

1. Nekas nemainīsies ja tu būsi negatīvs – Diemžēl tā ir, ka nekas nemainīsises, būt dusmīgam vai bēdīgam ir mūsu reakcija, kuru mēs izpaužam, tādā veidā apzināti vai neapzināti parādot citiem, ka mums neiet viegli un gaidot līdzjūtību vai atbalstu. Un es nerunāju par cilvēkiem, kuri sēro, bet gan par tiem, kuri ikdienā tādi vienkārši ir. Tev ir jāapzinās, ka būdams neapmierināts un tā pavadot dienu tu tikai kaitē sev, jo tajā stāvoklī tu piesaistīsi vairāk negataīvu enerģiju no citiem, tev nestrādās loģiskā un kreatīvā domāšana, lai meklētu risinājumu. Tu tikai vārīsies tajā negatīvo emociju un enerģiju katlā un tas arī viss. Atceries, nekas nemainīsies no tā, ka tu esi negatīvs, dusmīgs vai kašķīgs.

2. Esi pateicīgs par to, kas tev ir – Mums visiem vienmēr vajag vairāk, kas manā izpratnē nemaz nav tik slikti, jo tas dzen mūs uz priekšu attīstīt sevi un sasniegt jaunas virsotnes, bet vienīgi ja tu spēj jau novērtēt to, kas tev ir un, ko tu esi sasniedzis. Tik daudzi nenovērtē to, kas mums ir un, kādos apstākļos mēs dzīvojam. Mēs to neizbaudam un visulaiku esam neapmirinātu par savu situāciju. Mūsu tagadējā situācija ir iespējams, kāda cita cilvēka sapnis. Sākot ar vissvarīgāko, kā veselība, ja tu esi vesels, tev ir viss, kas tev vajadzīgs, lai būtu priecīgs un atrisināt jebkuru problēmu. Diemžēl mēs to tikai saprotam, kad guļam uz slimības gultas. Neesi, kā vairums, novērtē visu, kas tev ir, sākot ar veselību, ģimeni, primāro vajadzību nodrošināsanu. Ja tu būsi pateicīgs un priecīgs par to, kas tev jau ir, tavs prāts strādās daudz asāk, lai ļautu tev iegūt daudz vairāk un smaidīt katru dienu!

3. Esi proaktīvs – Šo terminu ieguvu grāmatā “7 Veiksmīgu cilvēku pamatprincipi, ko sarakstījis Stīvens Kovijs”. Tas nozīmē, ka vajag koncentrēties uz lietām kuras mēs varam ietekmēt. Jābeidz čīkstēt un aprunāt notikumus, kurus mēs nevaram ietekmēt un, kuri dzen mūs depresijā. Tik izplatīti ir runāt par politiķiem, ekonomisko situāciju valstī, cik viss ir slikti, cik visi daudz zog, cik daudz nodokļi jāmaksā, visur visi čīkst, bet, ko mēs šajās sarunās nedzirdam? Risinājumu! Vajag runāt par šīm tēmām, bet tikai tad ja galā ir jautājums un diskusija, ko daram? Kam arī seko rīcība. Šo negatīvo jautājumu aprunāšana un cilāšana bez konkrēta rīcības plāna ir sakne negatīvām emocijām, negatīvam pusdienas laikam, negatīvai dienai, nedēļai un dzīvei. Esi proaktīvs, koncentrēies uz lietām, kuras tu vari ietekmēt!

4. Pozitīvais vairo pozitīvo – Atceries, ka pozitīva enerģija vairo pozitīvo enerģiju. Esi tas sākuma avots, esi tā dzirkstele, esi tās pozitīvās enerģijas lādiņš cilvēkiem sev apkārt. Vai nu tas ir ģimenē, ar draugiem vai darba kolēģu lokā. Viņiem un šai pasaulei tas ir nepieciešam. Ja no mums nebūs pozitīvā dzirkstele tad no, kāda cita vai arī no mums būs negatīvā dzirkstele, kura pamazām pārņem šo pasauli! 

Izmaini to, esi tas pozitīvais lādiņš, atceries, ka tā ir tava izvēle, nekas nemainās no tā, ka tu esi negatīvs, tāpēc izvēlies būt pozitīvs, pateicīgs par to kas tev ir un uzlādēt citus, lai dzīvotu dzīvi, kurai #NavLimiti!

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!