Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Kā saņemt drosmi?

Uncategorized Oct 09, 2017

Nesen biju konferencē, kur uzstājās "personīgās izaugsmes treneris" par tēmu - motivācija. Konferences beigās bija Q&A sesija, kur viena jauna sieviete jautāja, " kā saņemt drosmi un spert soli nezināmajā?" Treneris uzzīmēja zvaigzni, kaut ko aplinkus parunāja, neko konkrētu neatbildēja un ķērās klāt jau nākamajam jautājumam.

Izdzirdot to, vēlējos padalīties ar 2 idejām, kā es saņemu drosmi, vai nu tā būtu kāda prezentācija, runa, tikšanās vai šī video filmēšāna. :)

1. Es aizdomājos par to - "Vai būtu gatavs mirt to neizdarot?"

Varbūt izklausās skarbi, bet patiesi. Mēs dažkārt dzīvojam tā, itkā mums būtu vēl priekšā 1000 gadi un, ka visu vel paspēsim... Bet mēs nezinām, kas var notikt rīt, parīt, pēc gada vai diviem. Tādēļ, ja tev ir bail spert to soli, uzjautā sev, vai būtu gatavs mirt to neizdarot? Ja atbilde būs - Nē, tad sāc darīt jau rīt!

2. Es izvērtēju "Ko es varu iegūt, ja izdosies un, ko varu zaudēt, ja neizdosies".

Šādi skatoties mums paverās cits skats, jo bieži vien, mēs varam iegūt "visu", bet zaudēt tikai savu stabilitāti, komfortu un "statusu" īstermiņā.

*Piemērs no manas braukšanas uz skolām : Ko es varu iegūt ja man izdosies?  Es iedvesmošu jauniešus ticēt sev un saviem spēkiem. Es došu viņiem spēku un enerģiju, lai viņi nepadotos pie grūtībām ceļā uz savu sapni. Iespējams, kāds no viņiem pilnībā izmainīs savu skatījumu, savu dzīvi, savu nākotni un, kādu dienu pateiksies man par to. Personīgi es uzlabošu savus prezentēšanas, runas un vadības prasmes. Iegūšu jaunus kontaktus un attīstīšu sevi kā personību.   Ko es zaudēšu ja neizdosies? Es izgāzīšos, man būs kauns, citi smiesies, aprunās...

Šādi salīdzinot, man vispār izzuda bailes, aizgāju uz skolu, rezervēju pirmo runu, sagatavojos un viss izdevās! 

Ja tev ir jāsper kāds svarīgs solis un ir grūti saņemties, uzdod sev šos 2 jautājumus - Vai būtu gatavs mirt to neizdarot? Un salīdzini, ko vari iegūt ja izdosies un, ko zaudēt, ja neizdosies! Šādi skatoties, tu daudz vairāk darīsi, spersi soļus pretī nezināmajam un dzīvosi tādu dzīvi, kura nav pakārtota bailēm, bet gan tavām velmēm! 

Lai izdodās!

Mārtiņš Krancis

 

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!