Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

3x lietas, kuras ieteiktu sev!

Uncategorized Sep 05, 2017

 

Apsveicu visus ar jauna mācību gada sākumu. Septembris vienmēr ir, kā jauns periods, kurā sākas kaut kas jauns - Vai nu tā ir jauna klase, jauna skola, vai arī jauns periods dzīvē, kā augstskola vai pirmais darbs pēc vasaras brīvlaika. 

Laikam ejot uz priekšu, iegūstot jaunu pieredzi, pārvarot izaicinājumus un atskatoties atpakaļ, mums ir daudz vienkāršāk izdarīt secinājumus, ko mēs darijām pareizi, ko vajadzēja darīt savādāk, kapēc mēs to darītu savādāk un, kāds būtu to darbību rezultāts šodien.

Man Septembris nesākās ar jaunām studijām, bet gan ar domu - Ko es darītu savādāk ja tagad ietu skolā? Un nonācu pie secinājuma, ka tās būtu tikai 3x lietas, kuras es izmainītu un, kurām pievērstu uzmanību.

1. Iegūtu izpratni par profesijām - Periodā no 10. līdz 12. klasei, es iegūtu izpratni par to, kas notiek darba tirgū, es izmantotu visus brīvos brīžus, kā pavasara, rudens, vasaras brīvlaikus, ēnas dienas un citas dienas, lai ietu līdzi uz darbu saviem vecākiem, radiem, pietektos praksē, ēnotu dažādu profesiju pārstāvjus, vai arī vienkārši pieteiktos asistēt kādam. Tādā veidā es ātrāk izprastu, kas ir darbs, ar ko atšķirās pārdošana no būvniecības, es saprastu nozaru specifiku, sezonalitāti, vidi, cilvēkus un varētu salikt pa plauktiņiem - Kas man patīk, kas nē un tas savukārt palīdzētu man pieņemt pareizo lēmumu, ar ko visiem ir grūtības - ko darīt pēc vidusskolas! :)

2. Es ietu uz kursiem un ņemtu privātskolotāju - 12. klasē jau no 1. Septembra es ņemtu privātskolotāju matemātikā un latviešu valodā, lai dabūtu augstu atzīmi liecībā un "A vai B" līmeni valsts centrālajos eksāmenos. Es tagad uzskatu, ka 1 gada laikā es varētu savas zināšanas pacelt no C līdz A līmenim, koncentrējoties un tiešām "urbjot" šos priekšmetus. Tas savukārt man ļautu tikt budžetā augstskolā un man kontā vēljoprojām nestāvētu studiju kredīts! :) Nav nozīme, vai tas ir tavs, vai tavu vecāku kredīts, vai arī tavu vecāku "iekrājumi". Tu jau kļūsti pieaudzis un šis lēmums ir tavs pirmais nopietnais lēmums, kā "ilgtermiņa" investīcija 1x gada garumā, kura tev atmaksāsies un par, kuru tu būsi pateicīgs vismaz nākamos 15 gadus! 

3. Sāktu strādāt uzreiz - Augstskolā no 1. Septembra jau meklētu darbu, kur praktizēt savas iegūtās zināšanas. Es, personīgi, jau strādāju pirms iestājos augstskolā, bet no 1. septembra atrastu papildus darbu, kurš ļautu man izmantot iegūtās zināšanas. Savādāk 90% no tās informācijas, kuru tu iegūsi augstskolā - tu aizmirsīsi. Ja mācies uzņēmējdarbību -> uzliec sev mērķi jau Septembrī izdomāt ideju un atvērt uzņēmumu, tā tu varēsi praktizēt visus elementus un pēc studiju beigšanas un bakalaura iegūšanas, tiešām būsi jau zinošs uzņēmējs un pārzināsi visus elementos sākot no uzņēmuma izveidošanas, beidzot ar pārdošanu, mārketingu un grāmatvedību(kuru es augstskolā zināju perfekti, bet tagad tikai atceros, kas ir bilance, PZ aprēķins, aktīvi un pasīvi!) :))

Šīs būtu tās 3x lietas, kuras es darītu savādāk, šis ir mans perosnīgais viedoklis, mans ieteikums sev pagātnē! Es ticu, ka es varētu izdarīt daudz vairāk un šobrīd būtu sasniedzis vairāk, ja būtu koncentrējies un ieguldījis vairāk darba un enerģijas tikai dažos aspektos, un tagad atskatoties atpakaļ - Tas nemaz nebija un nebūtu tik grūti! :)

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!