Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

Mums visiem ir plāns, līdz saņemam sitienu pa seju!

Uncategorized Dec 27, 2017

Slavenais un skandāliem apveltītais bokseris Maiks Taisons savulaik ir teicis: “Visiem ir plāns, līdz viņi saņem sitienu pa seju”. Lai arī viņš šo citātu ir teicis vienā no savām daudzajām intervijām noniecinot nākamo pretinieku, es šo citātu redzu plašāk un saistu to ar mūsu dzīvi, jo mēs varam gatavoties, mums var būt viss izplānots līdz smalkākajai detaļai,vai nu tas ir kāds projekts vai nākamā nedēļa, mēnesis, pat gads, bet ik pa laikam pienāk tie brīži, kad mēs saņemam smagu sitienu pa seju un visi mūsu plāni sabrūk. Sitiens var būt kāds smags notikums, kā slimība, trauma, attiecības, šķiršanās, traģēdija, kurš pilnībā satricina mūsu ikdienu un no, kura nav tik viegli attapties.

Tā ir realitāte visiem no kuras mēs nevaram aizbēgt, jo katru sekundi ir varbūtība, ka kaut kas var atgādīties. Tas pats notika ar mani. Pēdējais šī gada mēnesis tika izplānots ļoti detalizēti, jo ir svarīgi darbi un projekti, kurus bija jāpabeidz līdz šī gada beigām, lai ar pilnu jaudu varētu iesākt 2018. gadu. Bet Decembris atnesa sitienu sēriju mēneša garumā, ar negaidītiem notikumiem/pavērsieniem, gan priecīgiem, gan bēdīgiem, kuru rezultātā no visiem plāniem palika pāri tikai napabeigtu darāmo darbu saraksts un pārdzīvojumi par to, ka projekti netiks realizēti un 2018. gads neiesāksies tā kā plānots…

Ko šādās situācijās darīt, kā piecelties un atgūties pēc smagu sitienu sērijas?

Nav slepenās formulas vai 4x soļu metodes, kā “viegli” pārvarēt smagus sitienus, bet man, patreiz, palīdz šīs 3x lietas, kuras es atceros, apzinos un pielietoju, lai atjēgtos un pārņemtu kontroli pār to, kur es esmu un, kur eju.

1. Apzināšanās, ka dzīvē būs kāpumi un kritumi – Diemžēl, bet tāda ir realitāte, dzīvē vienmēr būs kāpumi un kritumi, no tiem nevar izbēgt, kritumus nevar ieplānot, viņi ir, tos vajag pieņemt un saglabāt optimismu, jo pēc krituma būs kāpums, grūtības pāries un viss nokārtosies. Atceries, ka kritumi ir dzīves realitāte, no tiem mēs nevaram izbēgt, tie būs un tie ir jāpārdzīvo.

2. Laiks sadziedē brūces – Laiks atrisina daudz problēmas, un dažkārt ir jāpaiet konkrētam laikam, lai mēs atkoptos, citiem tas ir ātrāk, citiem ilgāk, bet mēs nevaram sevi sodīt, ka pēc saņemta negaidīta sitiena nākamnedēļ vēl nejūtamies uz visiem 100%. Apzinies, ka ir jāpaiet laikam, lai mēs atjēgtos no saņemtiem sitieniem, tas ir normāli!

3. Pielāgojies – Tas, ka viss nenotiek pēc plāna vēl nav pasaules gals. Bieži notiek un vel notiks atgadījumi, kuri novirzīs mūs no sākotnēja ceļa. Jautājums ir, cik mēs ātri spējam pielāgoties, pārplānot un pārņemt kontroli? Mums pēc iespējas ātrāk ir jāpārliek darbu grafiks uz vēlāku laiku ar jauniem termiņiem, tad,  kad būsim gatavi! Izdarot šo darbību mēs beigsim sev pārmest neizdarīto lietu daudzumu, bet koncentrēsimies uz to, lai atgūtos un parūpētos par sevi.

Kā jau minēju šis Decembris man ir emocijām un sitieniem bagāts, kuru dēļ esmu novirzījies no sliedēm un līdz jaunā gada sākumam nebūšu realizējis visu iecerēto. Bet, ko man tagad darīt? Es varu sēdēt, ieritināties stūrī, raudāt un sūdzēties, bet vai tas palīdzēs? Nē! Tas tikai iedzīs mani dziļākā bedrē no, kuras būs grūtāk izrāpties. Es apzinos, ka dzīvē būs kritumi, ka ir lietas, kuras mēs nevaram ietekmēt, kuras ir un būs sāpīgas, tā vienkārši ir… Es ticu, ka, lai arī ir grūti, laiks sadziedēs uzplēstās brūces un cenšos pielāgoties, pārplānojot darāmos darbus, nosakot jaunus termiņus/periodus, kuri varbūt nebūs paši labākie, bet otrie labākie periodi projekta realizācijai un tas būs pietiekami…

Mums visiem var būt plāns līdz mēs saņemam sitienu pa seju! Galvenais ir apzināties, ka tā ir realitāte un tā notiek, ka ir jāpaiet laikam, lai no sitieniem atkoptos un, ka mums vajag pielāgoties, pārplānot un pārņemt kontroli pār savu situāciju! Tā mēs tiksim pāri, nepazudīsim un darīsim vairāk, lai dzīvotu tādu dzīvi, kā vēlamies!

Priecīgus visiem pagājušos Ziemassvētkus un emocijām bagātu pēdējo šī gada nedēļu! :)

p.s Mērķu sasniegšanas rokasgrāmatā : 8X Soļi līdz mērķim, 7. solis ir “Pielāgojam plānu”, kas ir kritisks elements, lai mēs sasniegtu mūsu mērķus. Ja neesi lejuplādējis grāmatu, lejuplādē to šeit, izcils palīgs, lai tu realizētu savas jaunā gada apņemšanās!

 

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!