Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

2018. gada 4x mācības!

Uncategorized Jan 01, 2019

2018. gada 4x mācības!

 

Jauni pienākumi darbā, kuri nesa lielāku atbildību, stresu un problēmas, kā arī papildus projekts, kurš tika iesākts 2017. gada izskaņā bija galvenie iemesli, kuru dēļ pēdējais video tika augšuplādēts jau gandrīz kā gadu atpakaļ.  Šo divu faktoru kopums neļāva man būtu tādā fiziskā un emocionālā stadijā, lai jums sniegtu pilnvērtīgu saturu, kurš kaut kādā mērā palīdzētu un iedvesmotu Jūs darīt vairāk!

Šo gadu neesmu gulējis kādā stūrī, bet aktīvi strādājis un uzkrājis neaizstājamu pieredzi ar kuru varēšu dalīties un ,iespējams, palīdzēt kādam no Jums kādā sarežģītā situācijā! Atskatoties uz 2018. gadu kopumā, kā arī izanalizējot visas situācijas, grūtības, pieredzes esmu nonācis pie 4x mācībām, kuras man ir iesēdušās prātā un kuras ņemšu vērā uz priekšdienām.

  1. Problēmu risināšana - Ar jauniem pienākumiem darbā nāca liela atbildība, jo ļoti vēlējos pierādīt sev, ka jau pirmajā gadā varu atrisināt dažas iesakņojušās problēmas paralēli sasniedzot labus pārdošanas un finanšu rezultātus. Ar lielāku atbildību komplektā nāca lielākas problēmas, ar kurām līdz šim nebiju saskāries, tās mani izsita no sliedēm un noveda tādā stāvoklī, kur dažās situācijās vairs nespēju loģiski domāt un rast racionālus risinājumus. Man ļoti palīdzēja kolēģis, kurš man atgādināja ļoti svarīgu lietu – Apstājies, saglabā mieru, ievelc elpu, jo visām šīm problēmām ir risinājums, jautājums tikai cik mums tas maksās? Un cena var atšķirties, dažās reizēs tā var būt finanšu investīcijas, dažreiz papildus darba stundas/dienas, dažreiz papildus pusdienas un vakariņas ar sadarbības partneriem. Šādi skatoties uz problēmām jau Novembrī/Decembrī bija daudz vieglāk rast racionālu risinājumu un sasniegt vēlamo rezultātu.

 

“Mēs nevaram atrisināt problēmas ar to pašu domāšanu ar, kuru viņas radījām” – A. Einstein

 

  1. Tu nezini visu – Būdams diezgan pārliecināts par savām spējām metos iekšā jaunajā projektā, demonstrējot diezgan augstu pārliecību, ka zinu ko daru un ka viss izdosies, bet šī pārliecība noveda pie grūtībām no, kurām varējām izbēgt, ja vien būtu metis lepnumu pie malas un vienkārši pajautājis kompetentiem cilvēkiem padomus, kā labāk darīt. Realitātē šī nespēja pajautāt laicīgi padomus mums prasīja papildus 2x mēnešus, nemaz nerunājot par strīdiem, konfliktiem un ieguldītajiem resursiem. Ejot uz priekšu vienmēr atcerēšos, ka es nezinu visu, ka ir cilvēki kas šim jau ir gājuši cauri, es prasīšu padomus, ko darīt, ko nedarīt, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, lai jau ietu iekšā konkrētā darbā ar skaidru iznākumu un pārliecību, ka viss izdosies.

 

“Neesi lepns , tu nezini visu – jautā palīdzību! Tikai tā tu nokļūsi vietā kur vēlies daudz ātrāk un gudrāk” – Mārtiņš Krancis

 

  1. Mēs nevaram katru gadu virzīties uz augšu – Lai arī ir izdarīts ļoti daudz, es nevaru sist pie krūts un lepoties ar daudz panākumiem profesionālajā ziņā, jo biju sev sākotnēji izvirzījis daudz mērķus, kurus šogad nesasniedzu. Visu gadu es par to pārdzīvoju un centos noķert iekavēto, bet nesekmīgi. Tagad padomājot nedaudz plašāk, šis gads ir bijis panākumiem bagāts citās jomās – personīgajā dzīvē un jaunu zināšanu/pieredzes iegūšanā. Sanāk, ka esmu pavirzījies, nevis uz augšu, bet nedaudz uz sāniem, iegūstot jaunu pieredzi, kura man ļaus pakāpties daudz augstāk nekā ja šis solis uz sāniem nebūtu veikts. Šādi domājot mēs noņemam nastu no pleciem un ļaujamies brīvākam režīmam un nenosodām sevi, ja visi nospraustie mērķi netiek sasniegti kā plānots.

 

“Dažreiz jāpaiet nedaudz uz sāniem, lai atrastu veidu, kā tikt tālāk” – Mārtiņš Krancis

 

  1. Dari – Šogad vairāk par visām reizēm esmu nonācis pie secinājuma, ka mēs mācamies un virzāmies uz priekšu tikai darot - sanāk vai nē, tas nav svarīgi, galvenais ir izkāpt no ierastās komforta zonas, mācīties un iet uz priekšu ar jaunām zināšanām – tikai tā, pēc neskaitāmiem mēģinājumiem mēs nonāksim tajā vietā kur vēlamies. Kā arī papētot veiksmīgu cilvēku dzīves stāstus un viņu filozofiju par dzīvi es atklāju ko jaunu, kurš apstiprina manu teoriju – lielākā daļa iesāk un pamet daudz vairāk projektu nekā vidusmēra cilvēks. Tas nozīmē, ka viņi nepieķeras vienai lietai un neskumst ja kaut kas nesanāk – viņi mēģina atkal.

 

“Mēs mācamies un virzāmies uz priekšu tikai DAROT! Tikai tā pēc neskaitāmiem mēģinājumiem mēs nonāksim tajā vietā, kur vēlamies būt” – Mārtiņš Krancis

  

Gadā ir 12x mēneši, 365 dienas, 8’760 stundas, 525’600 minūtes, 3’153’600 sekundes un ir ļoti vērtīgi atskatīties, kā tu esi pavadījis šīs sekundes, ko tu esi iemācījies, ko tu darīsi vairāk, ko mazāk, kas strādāja, kas nē. Šādi izdarot secinājumus mēs varam ātrāk virzīties uz priekšu un dzīvot tādu dzīvi kā vēlamies, ar prieku smaidu un pozitīvām emocijām!

 

Šīs bija manas 4x mācības šogad – kādas bija tavējās? Padalies un iespējams palīdzēsi kādam padarīt 2019. gadu īpašu! J

 

 

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!